maanantaina, syyskuuta 15, 2008

Omppopiirakkaa

Ja luovuuteni on yllättänyt itsenikin viime viikonlopun aikana.

Nimittäin tekaisin oivallisen omenapiirakan. Sikahelppoa ja hyvää.

Tein tämän irtopohjavuokaan, halkaisija 26cm.

Pohja:
- 175g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1,5 tl ruokasoodaa

Täyte:
- 1 prk maitorahkaa
- 1 prk kermaviiliä
- omenoita (työkaveri diilaa tosi hyviä omppoja töihin)
- 1 dl sokeria
- kanelia

Hiero huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi massaksi, lisää jauhot joihin on sekoitettu ruokasooda (tai leivinjauhe), sekoita käsillä hetki. Lisää kaurahiutaleet ja sotke taikinaksi.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Taputtele piirakkataikina vuokaan ja reunoille n. parin sentin matkalle. Pistele pohja ja esipaista pohjaa 200 - asteessa 10min.

Valmista täyte, lohko omenat ja poista siemenet, sekoita kulhossa omenalohkot, sokeri ja kaneli. Siis ompot pyoritellään kauttaaltaan tuossa seoksessa.

Sekoita maitorahka ja kermaviili kulhossa ja levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle, lado omenat kauniisti ja uuniin 175 - astetta 35-40min.

Ja eikun syömään.

Ei kommentteja: