sunnuntai, syyskuuta 14, 2008

MonsterStew

Syksy innostaa kokkaamaan pataruokia, tästä tekeleestä tulikin varsin onnistunut. Innostus tuli, kun kummitäti poikkesi kylässä ja toi Hirviötä (oik. hirvi).

Tarvitaan:
- Hirviötä
- Possun kassleria (hirvi vaatii possua makustamaan)
- Porkkanoita
- Punaviiniä
- Bataattia
- Sipulia
- Sieniä
- Mausteita

Määrät ovat täydellisiä arvioita, eli oman mielen mukaan. Tein Sarpanevan padallisen tätä :)

Paloittele lihat ja kasvikset, ruskista kunnolla pannulla lihat ja heitä pataan. Lisää suolaa ja riistamaustetta.
Ruskista kasvikset ja heitä perään. Voissa ei kannata säästellä, eli kaikki pitää olla kunnolla ruskistettuna. Sekoita. Huuhtele pannu ja lisää huuhteluvesi pataan.
Käytin viinietikkaa (punaista, winegar) 0,5dl ja muutaman desin punaviiniä. Nestettä siis sen verran, että päällimmäiset palat juuri ja juuri peittyvät.

Peitä pata kannella ja uuniin 200 - asteeseen pariksi tunniksi.

Tarkista parin tunnin jälkeen maku, lisää suolaa ja riistamaustetta tarvittaessa. Kuten etikkaakin. Etikalla saa aikaan täyteläisen maun. Ja takaisin uuniin vähäksi aikaa.

Lisukkeena oli meillä tummaa riisiä. Nam. Ja hyvää oli.

Ei kommentteja: