Pikkujoulujen suunnittelupalaveri, ja jotain tarjottavaa pitäs kehittää.
Joten taidanpa tekaista takuuvarman kestosuosikin:
Pohja:
1 pkt (400 g) piirakkataikinaa, kevyt ruistaikina on suosikkini
Täyte:
1 pieni purjo
tonnikalaa, kinkkua yms. olen käyttänyt 1,5 purkkia tonnikalaa, tai sitten savulohta, palvikinkkua tai ihan mitä mieli on tehnyt.
tomaattia
yrttejä
Juustoseos:
1 dl maitoa
vajaa paketti koskenlaskijaa
ripaus mustapippuria
pizzamaustetta
2 munaa
Pinnalle:
juustoraastetta
Sulata pohja ja kauli tai taputtele piirakka vuokaan. Osan voi jättää koristeluun.
Pistele pohja ja tue taikinan reunat foliosuikaleella vuoan reunaa vasten. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista täyte.
Kuullota purjosuikaleet öljyssä.
Kuumenna maito kattilassa ja sulata sulatejuusto kuuman maidon joukkoon (suosittelen vahvasti pilkkomista pieniin paloihin). Jäähdytä seosta hieman.
Lisää mausteet ja kananmunat (jätä hieman kananmunaa koristeiden voitelua varten).
Laita täytteet esipaistetun pohjan päälle, suhauta juustoseos päälle ja ripottele juustoraastetta. Koristeet vielä ja uuniin 200 astetta ja 20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti